মহিলা কলেজ চট্রগ্রাম
Mahila College Chattogram

ঠিকানাঃ Mohila College Chattogram 49, Enayet Bazar, Chattogram.

কলেজ কোডঃ 4308, ইআইআইএন নাম্বারঃ 104528,

প্রতিষ্ঠান পরিচিতি

Mohila College Chattagram, established in 1970 at the centre of Chittagong City, has been playing a pivotal role since its birth. Selfless sacrifice of some noble hearts contributed a lot in establishing this college and making its path smooth. Among them Adv. Sirajul Islam, Badshah Miah Chowhury, D.C. Mokammel Haque, Language Fighter Mahbubul Haque and Samsuddin Haque were noteworthy. At present, the college is moving towards success under good governance of the Governing Body consisting of some great and skilled hearts.

Though the college was established in 1970, it became a Degree College in 1971. From the year 2013, Honours courses on Accounting and Management were introduced here. Later, in the year 2014, Honours in Sociology was introduced. Many other subjects are now under planning.

At present, there are more than 2,000 students, studying in Higher Secondary, Degree Pass and Honours Course. In recent years, this college has made enviable result in Board Examinations as well as in other Public Examinations. In Higher Secondary Examinations, the college has been maintaining a passing rate of above 90% for the last few years.

For the balanced growth of a student, the importance of co-curricular activities is undeniable. Hence, the college provides all other facilities like Library facilities, Multimedia Classroom, Publication of Yearly Magazines, conducting Annual Sports and cultural programmes, activities of B.N.C.C. and Girls' Guide, Debating Club and so on, to ensure all out growth of the students.

Courses, run by the Open University, are also going on here from the year 2015.

In near future, there is a plan to widen the range of Honours Courses and to introduce Masters Courses in this college.